Pähkinänkuoressa

 • Kaksi isoa päätallia, yksityisillä omat tilat
 • Oma, lämmitetty maneesi ja suuri ratsastuskenttä
 • Vapaassa käytössä oleva kävelytyskone sekä solarium
 • Maneesin yhteydessä oma kanttiini
 • Oma rantasauna sekä sen yhteydessä uittomahdollisuus
 • Monipuoliset maastoilumahdollisuudet
 • Sijaintina Tampereen kupeessa sijaitseva Ylöjärvi

Esittelyssä Vihiniemen tila

Elias ja Sanna päättivät muuttaa takaisin Suomeen, kun Euroopasta ei tuntunut löytyvän sopivaa kotitilaa. Silloisen avoparin hevoset asustivat ensin kolmella eri vuokratallilla, kunnes pari löysi tontin halvalla rauhalliselta asuinalueelta Ylöjärveltä. Asuinrakennus oli palanut osittain, mutta talli sekä sen puitteet oltiin juuri kunnostettu. Tilalle ei oltu annettu vielä edes nimeä, joten yhdessätuumin paikka päätettiin nimetä Eliaksen sukunimen mukaan Vihiniemeksi. Kun asuinrakennuksen remontti alkoi olla siinä vaiheessa, että tilalle voitiin oikeasti muuttaa, otti Elias yhteyttä serkkuunsa Aleksiin, joka oli jo joitakin vuosia asunut Hollannissa. Vaikka serkukset eivät olleet useaan vuoteen viettäneet yhtä tiiviisti aikaa kuin joskus nuoruusvuosina, pakkasi Aleksi soiton jälkeen tavaransa sekä hevosensa ja oli heti valmis ostamaan puolet Vihiniemestä. Syksyllä 2019 saatiin hevoset ja omistajat sijoitettua uudelle tilalle, vaikka Eliaksen ja Sannan asuinrakennuksen remontti jatkuu edelleen.

Kulkuyhteydet Vihiniemen tilalle ovat hyvät siitäkin huolimatta, että talli sijaitsee useamman kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Asfaltoitu tie jatkuu pitkästi lähelle tallia ja hiekkatieosuuskin on yleensä myös talvella hyvässä kunnossa. Lähin bussipysäkki sijaitsee vajaan kilometrin päässä. Itse tilalle saavuttaessa tieosuutta suojaavat tasaisin välimatkoin istutetut koivut ja täten tietä kuuleekin usein nimitettävän koivukujaksi. Koivukujan takana voi nähdä Vihiniemen suuret kesälaitumet, joilta on kivenheiton pituinen matka varsinaiselle tallipihalle. Parkkipaikalle etuperin pysäköidessä näkee hevosten tarhat, pakittamalla ruutuun näkymänä on maneesi.

Keskellä pihamaata sijaitsevat tiilistä rakennetut ori- ja tammatalli. Molemmista talleista löytyy oma pesupaikka, solarium, kuivatushuone, varustehuone, ruokintahuone sekä wc. Päätallina toimivan oritallin pihalta löytyy myös hoitopuomit, joihin on helppo kiinnittää tarvittaessa useampikin hevonen yhtä aikaa. Tallit ovat kuitenkin todella lähellä toisiaan. Tarhojen toisella puolen sijaitsee U-mallinen yksityistalli, joka on pyhitetty kokonaan yksityishevosillemme. Yksityistalli kattaa samat varustelut kuin päätallimmekin, mutta lisäksi tallissa on oleskeluun tarkoitettu tupakeittiö. Tarhat ovat tervalla maalattua paksua lankkua, jota kiertää myös sähkö. Hevoset tarhaavat yksin tai pienissä porukoissa. Tarhojen viereen rakennetussa pihatossa ympäri vuoden asuu kylmäverisemme Crou ja Sälli.

Vihiniemen maneesin koossa ei ole pihtailtu. Kaksikerroksinen katsomo sijaitsee parkkipaikan puoleisella lyhyellä sivulla ja katsomoon pääsee niin ulko- kuin sisäkautta. Maneesi on myös varustettu peilein sekä loimille varatuin kuivaustelinein. Katsomon alla sijaitsee este-, kouluaita- sekä siivousvarasto. Maneesin vieressä on Vihiniemen kentistä pienempi, joka soveltuu paremmin päivittäiseen käyttöön tai kilpailupäivinä verryttelyyn. Kentän tallien puoleisella pitkällä sivulla on muutamia piknik-pöytiä jotka ovat vapaassa käytössä. Ensimmäisen kentän vieressä on isompi kenttä, joka on pääasiassa kilpailukäytössä. Isomman kentän vieressä on pieni katettu varasto kouluaidoille ja piknikpöytien sijasta pieni kaksikerroksinen katsomo. Molemmat kentät ovat hiekkapohjaisia sekä aidattu valkoisin lankkuaidoin.

Tutustu karsina- ja tarhausjärjestyksiin

Oritalli
01 Cabo
02 Grim
03 Fellu
04 Kovu
05 Tiuhti
06 Roki
07 Äksä
08 Piippi
09 Bamse
10 Tyhjä
11 Tyhjä
12 Tyhjä
Tammatalli
01 Goldi
02 Kate
03 Sera
04 Cara
05 Lotte
06 Fleur
07 Salsa
08 Sessa
09 Irma
10 Thella
11 Tyhjä
12 Tyhjä
Yksityistalli
01 Trina
02 Sade
03 Tyhjä
04 Tyhjä
05 Tyhjä
06 Tyhjä
07 Tyhjä
08 Tyhjä
09 Tyhjä
10 Dädi
Hiekkatarhat
01 Fleur, Lotte
02 Fellu, Grim
03 Goldi, Salsa, Sade
04 Thella
05 Sera, Kate, Trina
06 Äksä, Bamse, Dädi
07 Kovu, Cabo, Piippi
08 Cara, Trina
09 Tyhjä
10 Tyhjä
Metsätarhat
01 Roki, Tiuhti
02 Irma, Sessa
03 Tyhjä
04 Tyhjä
Pihatto
01 Sälli, Crou
Kauempana pihapiirissä, tammatallin takana olevan lammen jälkeen sijaitsee pyöröaitaus sekä katettu kävelytyskone. Samalta suunnalta on helppo lähteä maastoon - teki mieli sitten lähteä rämpimään umpimähkään tai valaistulle maastoesteradalle. Mahdollisuuksia on miltei rajattomasti. Vastaantulijoihin törmää harvoin, sillä lähiympäristön maat ovat pitkälti Vihiniemen omistuksessa. Peuroja alueella kuitenkin liikkuu, mutta nekin pysyttelevät melko hyvin omissa oloissaan.

Itse asuinrakennus sijaitsee lähempänä järven rantaa ja kesälaitumia. Järvi syvenee hitaasti, minkä ansiosta se on oivallinen hevosten uittoa ajatellen. Rantasaunalla on myös mahdollista käydä rentoutumassa rankan pitkän päivän jälkeen ja paikka on oivallinen lämpimien kesäiltojen viettoon tai pienelle avantopulahdukselle.

Etsitkö tallipaikkaa?

Tarjoamme pääasiassa täysihoitopaikkoja laadukkaissa puitteissamme. Erillisestä sopimuksesta myös hevoskohtaisesti räätälöity puolihoito tai pelkän tallipaikan varaaminen onnistuu. Vuokraa on mahdollisuus maksaa osittain myös tallitöitä tekemällä.
Täysihoitopaikka (750v€ / kk)
 • Oma, tilava karsina
 • Karsinan puhdistus päivittäin
 • Kokopäivätarhaus yksin tai laumassa (klo 8 - 19)
 • Loimitus ja mahdollinen suojien laitto
 • Heinät neljästi päivässä (klo 6, 12, 16 & 20), väkirehut aamuin illoin
 • Tallin tarjoamat heinät, kaura, suolakivi ja kivennäinen
 • Tallin tarjoama kuivike (turve / puru)
 • Tallin tarjoama kengityspalvelu
 • Ratsastusalueiden vapaa käyttö
 • Kävelytyskoneen ja solariumin vapaa käyttö
 • Kuivaushuoneen ja pesukoneiden vapaa käyttö
 • Ilmainen valmennus- tai ratsutuskerta kerran kuukaudessa
Mahdolliset lisäpalvelut tallipaikan omaaville
10v€ / krt Kävelykoneeseen laitto, 60min
30v€ / krt Ratsutus, 45min
20v€ / krt Valmennus, 60min
25v€ / krt Hieronta, 60min
40v€ / krt Satulan sovitus, 60min